Molins de Rei també s'incorpora al Voluntariat per la llengua virtual

Voluntariat per la llengua

La situació que estem vivint a causa de la COVID-19 està modificant els nostres hàbits i cal adaptar-s'hi. Les tecnologies són una via per facilitar-ho.

Des de l'inici del Voluntariat per la llengua a Molins de Rei, el novembre de l'any 2003, 661 parelles han practicat el català una hora a la setmana en torns d'entre deu i quinze hores. L'objectiu principal de l'activitat és que, mitjançant la conversa amb una persona que parla el català, la persona que l'aprèn agafi prou seguretat en si mateixa com per poder adquirir l'hàbit d'utilitzar el català en totes les situacions en què li calgui o vulgui. Les persones que volen participar en l'activitat detallen la disponibilitat de què disposen i des del Servei de Català es busquen les coincidències. A partir del moment en què presentem la parella, entre les dues persones acaben de concretar el dia i l'hora de trobada que els va millor per fer una hora de conversa, i són autònomes per decidir on i com la faran: passejant, prenent alguna cosa en establiments que també són col·laboradors del programa, comprant si necessiten alguna cosa, aprofitant alguna exposició o una activitat que es faci a la vila... La qüestió és parlar, sobretot l'aprenent, i que sigui una estona distesa i agradable que faciliti la participació de qui té el paper d'aprenent.

Durant aquests mesos de confinament, això no ha estat possible de fer i algunes parelles s'han passat a l'opció virtual, és a dir, quedar igualment per parlar en català un cop a la setmana, però des de casa i mitjançant algunes de les plataformes que avui dia ens permeten veure i sentir una persona. Mai serà el mateix que veure's personalment, però aquesta opció ens ha permès que algunes persones continuessin amb l'activitat i que unes altres l'hagin provat per primera vegada.

És evident que hem d'incorporar les oportunitats que ens permeten les noves tecnologies per donar resposta a les necessitats formatives que ens plantegen els nostres usuaris i usuàries. Com diuen, aquesta opció ha vingut per quedar-se entre nosaltres i li hem de treure profit. Qualsevol persona que estigui interessada en el Voluntariat per la llengua virtual, que no dubti a posar-se en contacte amb nosaltres i ja li concretarem com ho ha de fer.

Servei Local de Català de Molins de Rei

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?