El Voluntariat per la llengua ja té 21 parelles en actiu a l'Oficina de Català d'Esparreguera

Voluntariat per la llengua

Enguany la 17a edició del Voluntariat es fa 100 % virtual

L'Oficina de Català d'Esparreguera ja compta amb 21 parelles actives del Voluntariat per la llengua (VxL) virtual que s'estan trucant un parell de cops a la setmana per a mantenir converses en català. La 17a edició d'aquest programa de la Generalitat a la vila ha estat sobtadament diferent a causa del confinament provocat per la Covid-19.

El VxL virtual fa temps que existeix, però n'eren usuaris sobretot aprenents d'arreu del món que es connectaven entre ells per a practicar el català oral superant les distàncies geogràfiques o persones que tenien poca disponibilitat horària. Ara, però, amb les circumstàncies de la pandèmia que estem patint, totes les parelles lingüístiques han de ser forçosament en línia.

El VxL virtual consisteix a parlar mitjançant qualsevol dispositiu que permeti la comunicació oral o audiovisual (tan simple com una videotrucada per WhatsApp). Així de fàcil!

Justament ara el Voluntariat per la llengua és més necessari que mai, ja que els alumnes i aprenents tenen molt poques possibilitats de parlar en català en el seu entorn més proper, perquè majoritàriament estan tancats a casa.

El nombre de parelles anirà augmentant en els propers dies perquè encara se n'estan constituint de noves.

Oficina de Català d'Esparreguera

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?