11a. edició del Voluntariat per la llengua al Centre Penitenciari Brians 1

Voluntariat per la llengua > Nova edició

Enguany, 10 voluntaris per la llengua dedicaran una hora a la setmana a fer conversa en català amb els aprenents interns

Des del mes de març i fins al juny, el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, organitza l'11a. edició del Voluntariat per la llengua al Centre Penitenciari Brians 1, amb la col·laboració del Centre de Formació d'Adults Artur Martorell, on els interns reben formació en llengua catalana.

Aquest any, els 10 voluntaris per la llengua formaran part de la comunitat d'aprenentatge i seran el suport essencial a les aules de català per tal de dinamitzar les activitats de conversa en català amb els interns.

En aquestes trobades, l'interès principal és que els aprenents puguin practicar el català com a complement de les classes de català que segueixen. A més, el fet de dur a terme el programa amb voluntaris externs al Centre Penitenciari promou la necessitat d'utilitzar la llengua catalana en les relacions interpersonals pensant en el moment en què es reprengui la vida social i laboral no reclusa.

Com ja és habitual, els voluntaris que hi participen han dut a terme una primera sessió de formació i coordinació amb la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, amb el Centre Penitenciari i amb el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller per tal de conèixer les particularitats de l'activitat.

Vols compartir aquesta notícia?