L'Oficina de Català de la Palma engega els motors de la dotzena edició del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

El programa Voluntariat per la llengua porta a l'aula un aprenent per explicar l'experiència en primera persona i engrescar els alumnes del Bàsic 2 de la Palma

Dilluns, 2 de març, Meritxell Castellví, dinamitzadora del programa Voluntariat per la llengua (VxL) del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, i en Will, aprenent de l'onzena edició del VxL a la Palma de Cervelló, han vingut a l'aula del curs Bàsic 2 de la Palma de Cervelló per explicar el programa a l'alumnat i engrescar-los a participar-hi aquest any. En Will els ha recomanat enèrgicament el programa, perquè a ell li ha anat molt bé per deixar-se anar amb la llengua catalana fora de l'aula.

El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El programa va néixer l'any 2003 i ja hi han passat més de 135.000 parelles. És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l'Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

Oficina de Català de la Palma de Cervelló

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?