El Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts impulsa una nova edició del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

 Aquesta serà la 21a edició d'aquest programa a la localitat

El Servei Local de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha obert les inscripcions per a la 21a edició del Voluntariat per la llengua (VxL), un programa de converses en català, iniciat a Sant Vicenç dels Horts el 2003 i que ha comptat amb la participació de 605 parelles lingüístiques des d'aleshores.

El VxL es pot fer en modalitat presencial o virtual, cal ser major d'edat per participar-hi i demana un mínim d'una hora de dedicació setmanal durant 10 setmanes. És un programa pensat perquè les persones amb coneixements bàsics de català el puguin practicar en un context real i distès, i perquè les que el parlen habitualment no canviïn de llengua davant d'un interlocutor que entén el català encara que no el tingui com a llengua inicial. És un programa, doncs, pensat per enfortir la vitalitat del català oral tot reforçant la confiança dels qui el fan servir.

Les persones interessades han de ser majors d'edat i han d'adreçar-se al Servei Local de Català, situat al carrer de Barcelona, 16-18 (Ca l'Aragall), per emplenar la fitxa d'aprenent o de voluntari. Les inscripcions es faran dilluns, dimecres i divendres de 10 a 13 h i les tardes dels dilluns, de 17 a 19 h.


Presentació de les parelles lingüístiques

La 21a edició del VxL a Sant Vicenç dels Horts començarà amb unes sessions de formació inicial per a aprenents i voluntaris que participen per primera vegada en el programa i, a continuació, es durà a terme l'acte de presentació de les parelles. Serà el dilluns 23 de març, a les 19 h, a la Sala Vicenç André Miró, a Ca l'Aragall. L'any passat el programa va comptar amb una participació de 31 parelles.

A banda de l'aula, les persones aprenents poden practicar el català als establiments col·laboradors del VxL. N'hi ha més de 4.000 a tot Catalunya, 91 dels quals a Sant Vicenç dels Horts. Alguns d'ells ofereixen avantatges i descomptes als participants en el VxL. Aquestes botigues, que es poden reconèixer pel distintiu a la porta, utilitzen el català de manera habitual i faciliten als aprenents un context d'ús real de la llengua.

Es pot demanar més informació sobre el VxL al telèfon 93 676 81 91, a l'adreça electrònica svh(ELIMINAR)@cpnl.cat o a través de les xarxes socials de la pàgina de Facebook @serveidecatalaSVH i del compte de Twitter @serveicatalasvh.

Tota la informació detallada del programa es pot consultar a la pàgina www.vxl.cat.

Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?