Els alumnes dels cursos de català de Sant Andreu de la Barca commemoren el Dia Internacional de la Llengua Materna o Primera

Llengua i cultura > Activitats culturals > DILM

Una xerrada sobre diversitat lingüística i triar la paraula preferida en català i en la seva llengua han estat les activitats que s'han portat a terme

Els dies 25 i 26 de febrer els alumnes dels cursos de català del Servei Local de Català (SLC) del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han commemorat el Dia Internacional de la Llengua Primera o Materna (DILM) amb activitats fetes a classe.

Els alumnes dels cursos bàsics han fet postals escrivint la paraula que més els agrada en català i en la seva llengua i les altres llengües que coneixen per poder fer posteriorment un mural a classe.

Els alumnes del curs de suficiència han rebut la visita del director del Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, Marc Piera, que els ha fet una xerrada sobre diversitat lingüística. La xerrada ha generat nombroses intervencions per part dels alumnes, cosa que l'ha feta molt més interessant encara.

Tot els alumnes han treballat, prèviament a les activitats, els fets de la Universitat de Dacca de 1952, a Bangla Desh, que van motivar la instauració d'aquesta data per part de la UNESCO el 1999.

El SLC commemora cada any el DILM des del 2008, ja sigui amb actes públics o amb activitats internes a l'aula.

Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca

Vols compartir aquesta notícia?