El Voluntariat per la llengua arriba a les aules de Castellbisbal

Voluntariat per la llengua

El VxL és una oportunitat per parlar català fora de l'aula i s'adreça tant a alumnes com a tota la ciutadania interessada

Durant el mes de febrer, l'Oficina de Català (OC) de Castellbisbal, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha presentat el Voluntariat per la llengua (VxL) al seu alumnat dels cursos de català per a adults.

El programa, que suposa per a l'alumnat del CPNL una oportunitat per practicar durant 1 hora setmanal al llarg de 10 setmanes el català fora de l'aula amb un voluntari lingüístic (amb qui l'aprenent forma una parella lingüística per conversar a l'hora i el lloc que els va bé) ha arribat ja a la quinzena edició a Castellbisbal.

La dinamitzadora del Voluntariat per la llengua al Centre de Normalització Lingüística de Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, ha explicat als alumnes en què consisteix el programa del VxL i que formar part d'una parella lingüística, a més d'ajudar-los a tenir més fluïdesa en el català oral, també els dona l'oportunitat d'incorporar-lo d'una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social. A més, dues parelles lingüístiques han explicat la seva experiència als alumnes i els han animat a participar-hi.

El VxL no només s'adreça a l'alumnat dels cursos de català per a adults, sinó que s'ofereix a tots aquells ciutadans que vulguin practicar el català en contextos informals, en converses fora de les aules. També pot inscriure's com a voluntària per la llengua qualsevol persona interessada a compartir la seva llengua amb una persona que l'estigui aprenent. En ambdós casos, només cal adreçar-se a l'Oficina de Català de Castellbisbal en l'horari d'atenció al públic habitual.

El proper 26 de març se celebrarà l'acte d'inici de la 15a edició del Voluntariat per la llengua a Castellbisbal.

Oficina de Català de Castellbisbal

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?