Cap a la 26a edició del Voluntariat per la llengua a Molins de Rei

Voluntariat per la llengua

Des de l'any 2003, 661 parelles han participat en aquesta activitat, l'objectiu principal de la qual és augmentar l'ús del català mitjançant la pràctica de la llengua

Durant el mes de març, el Servei Local de Català (SLC) de Molins de Rei, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), intensifica la difusió del programa del Voluntariat per la llengua (VxL) per tal de començar-ne oficialment la 26a edició el dia 1 d'abril i acabar-la al mes de juny. En aquest moment, ja hi ha set parelles que s'estan trobant, perquè fa un temps que van sol·licitar de participar-hi.

Poder practicar una llengua és el millor sistema d'aprenentatge i això és precisament el que fa possible el VxL. Fer coincidir dues persones en l'horari que a elles els va millor és la millor garantia que aquella activitat es desenvoluparà fàcilment durant les 10 hores de conversa que se'ls proposa des del SLC. Per tant, només hi ha dos requisits bàsics: una persona que sàpiga parlar el català i una persona que encara no el domini. El darrer trimestre del curs, és a dir, entre els mesos d'abril i juny, és quan els alumnes dels cursos orals ja tenen una competència més alta a l'hora de parlar el català i per això es converteixen en els principals destinataris d'aquesta activitat. Ells seran els aprenents, com també qualsevol altra persona que tingui aquesta necessitat, encara que no assisteixi als cursos del CPNL. L'altre integrant de la parella és el voluntari, una oportunitat que també s'ofereix als alumnes dels cursos que ja parlen el català amb seguretat i fluïdesa, però que s'obre a tothom que tingui ganes de provar aquest tipus de voluntariat.

Fins al 20 de març està oberta la inscripció per apuntar-se a aquesta nova edició del VxL a Molins de Rei. Com sempre, comptem amb la col·laboració d'establiments comercials i entitats socials i culturals perquè l'abast de l'activitat sigui molt més general. D'aquesta manera, amb la implicació de tothom, es podrà garantir encara més l'aprenentatge i l'ús del català.

Servei Local de Català de Molins de Rei

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?