Els mateixos alumnes dels cursos de català difonen el Voluntariat per la llengua a Vallirana

Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua és una oportunitat per a parlar català fora de l'aula i s'adreça tant a alumnes com a tota la ciutadania interessada

Durant el mes de febrer, l'Oficina de Català (OC) de Vallirana, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha presentat el Voluntariat per la llengua (VxL) al seu alumnat dels cursos de català per a adults amb l'ajuda d'alumnes que ja hi ha participat, que han explicat el programa i han animat els alumnes a inscriure-s'hi.

El programa, que permet l'oportunitat per practicar el català durant una hora setmanal al llarg de 10 setmanes fora de l'aula amb un voluntari lingüístic (amb qui l'aprenent forma una parella lingüística per conversar a l'hora i el lloc que els va bé) ha arribat ja a la setzena edició a Vallirana.

Per això, la Laura, voluntària, la Mari, la Karina i la Gisela, aprenentes, han explicat les seves experiències als alumnes dels cursos de català, als quals han animat a inscriure-s'hi i formar una parella lingüística.  

A més, la dinamitzadora del Voluntariat per la llengua al Centre de Normalització Lingüística de Ca n'Ametller, Meritxell Castellví, ha explicat als alumnes en què consisteix el programa del VxL i que formar part d'una parella lingüística, a més d'ajudar-los a tenir més fluïdesa en el català oral, també els dona l'oportunitat d'incorporar-lo d'una manera natural a les activitats quotidianes, laborals o de relació social.

El VxL no només està adreçat a l'alumnat dels cursos de català per a adults, sinó que s'ofereix a tots aquells ciutadans que vulguin practicar el català en contextos informals, en converses fora de les aules. També pot inscriure's com a voluntària per la llengua qualsevol persona interessada a compartir la seva llengua amb una persona que l'estigui aprenent. En ambdós casos, només cal adreçar-se a l'Oficina de Català de Vallirana en l'horari d'atenció al públic habitual.

El proper 11 de març se celebrarà l'acte d'inici de la 16a edició del Voluntariat per la llengua a Vallirana.

Oficina de Català de Vallirana

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?