L'Oficina de Català d'Esparreguera celebra el Dia Internacional de la Llengua Primera

Llengua i cultura > Activitats culturals > DILM

S'han organitzat diversos tallers i xerrades per a reflexionar sobre el valor de la diversitat lingüística

Per tal de commemorar el Dia Internacional de la Llengua Primera (o Materna),  l'Oficina de Català d'Esparreguera (OC), del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha dut a terme, com cada any, activitats amb els seus alumnes.

Marc Piera, director del CNL Ca n'Ametller, ha fet una xerrada al nivell Elemental sobre la diversitat lingüística mundial i la manera de preservar-la, especialment per a reflexionar sobre què fa cadascú amb el seu comportament quotidià per a contribuir a la no desaparició de llengües.

A la classe de Suficiència, s'ha tractat la variació lingüística del català i a partir de diverses cançons s'han estudiat els trets bàsics dels sis dialectes que presenta la nostra llengua.

En el nivell Bàsic, s'ha parlat de la commemoració del Dia Internacional de la Llengua Primera tot fent un repàs de totes les llengües presents a l'aula, que en aquest nivell són moltes a causa de l'origen divers de l'alumnat, tot reflexionant sobre la gran riquesa que comporten.

El Dia Internacional de la Llengua Primera (o Materna) va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO del novembre de 1999 i es va fixar per al 21 de febrer de cada any. Des de l'OC d'Esparreguera, any rere any, es proposen diverses activitats a favor del respecte a la diversitat i al multilingüisme.

Oficina de Català d'Esparreguera

Vols compartir aquesta notícia?