L’Oficina de Català de Vallirana impulsa la 16a edició del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua > Nova edició

En la 15a edició s'han format 21 parelles lingüístiques

L'Oficina de Català, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha obert les inscripcions a la 16a edició del Voluntariat per la llengua (VxL), un programa de converses en català. El VxL es pot fer en modalitat presencial o virtual, cal ser major d'edat per participar-hi i demana un mínim d'una hora de dedicació setmanal durant 10 setmanes.

El VxL és un programa pensat perquè les persones amb coneixements bàsics de català el puguin practicar en un context real i distès, i perquè les que el parlen habitualment no canviïn de llengua davant d'un interlocutor que entén el català encara que no el tingui com a llengua inicial. És un programa, doncs, pensat per enfortir la vitalitat del català oral tot reforçant la confiança dels qui el fan servir.

Les persones interessades han de ser majors d'edat i han d'adreçar-se a l'Oficina de Català, situada a la Masia Molí de Can Batlle (c. del Molí, 2-4), per emplenar la fitxa d'aprenent o de voluntari fins al 2 de març. També la poden portar omplerta si se la descarreguen abans de la pàgina del VxL: https://ja.cat/fitxesVXL

Presentació de les parelles lingüístiques

La 16a edició del VxL a Vallirana començarà amb un acte de presentació de parelles el dimecres 11 de març (19 h) a la Sala d'Actes de la Masia Molí de Can Batlle. L'any passat el programa va comptar amb una participació de 21 parelles.

Un lloc on els aprenents poden practicar el català és als establiments col·laboradors del VxL. N'hi ha més de 4.000 a tot Catalunya, 56 dels quals a Vallirana. Aquestes botigues utilitzen el català de manera habitual i faciliten als aprenents un context d'ús real de la llengua.

Es pot demanar més informació sobre el VxL al telèfon 93 683 16 61, per correu electrònic vallirana(ELIMINAR)@cpnl.cat o a través de les xarxes socials Facebook, Twitter (OC Vallirana a les dues) i Instagram (slcvallirana).

Oficina de Català de Vallirana

Vols compartir aquesta notícia?