El Pessebre Vivent a l'aula de català de Corbera de Llobregat

Llengua i cultura

Dos figurants expliquen les seves vivències i emocions

La responsable de l'Oficina de Català de Corbera de Llobregat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha fet les gestions per convidar a l'aula figurants del Pessebre Vivent.

El dimecres 11 de desembre, en Carles Segura i la Beatriu Castan han sigut els encarregats d'explicar als alumnes què és el Pessebre Vivent. Abans de rebre'ls, els alumnes han vist un vídeo per situar on es fan les representacions, veure els tipus d'escenes i figures que hi surten, conèixer de manera breu la creació de l'entitat Amics de Corbera i escoltar cançons relacionades amb les dates nadalenques.

Els alumnes han rebut amb molt d'interès l'oportunitat de conèixer un dels esdeveniments més importants de la població, que s'ha vist reflectit amb les nombroses preguntes de tota mena que s'han fet. Els dos convidats han vingut vestits amb els seus elements característics, el pastor amb barretina, samarra, faixa, sarró, espardenyes i bastó; i l'àvia, que té cura de la canalla que fa cagar el tió, amb faldilla llarga, esclops i valona.

Pròximament l'entitat Amics de Corbera s'adherirà al Voluntariat per la llengua.

Oficina de Català de Corbera de Llobregat

Vols compartir aquesta notícia?