Recorregut per la història dels carrers d’Abrera

Llengua i cultura

Dilluns 6 de novembre, els alumnes de nivell Intermedi d'Abrera han sortit a fer un petit recorregut pels carrers més antics de la població. Aquesta sortida forma part de l'activitat que hem anomenat "Els nostres carrers, la nostra història", que té com a objectiu principal conèixer els orígens del municipi mitjançant la informació que ens aporten els noms dels carrers i la seva pròpia història.

Per desenvolupar aquesta activitat, els alumnes han disposat d'un plànol del municipi, els textos dels plafons patrimonials que recentment hi ha instal·lat l'Ajuntament d'Abrera i també fotografies antigues d'aquests carrers. L'activitat s'ha complementat amb el treball realitzat a l'aula, en què els alumnes han hagut de comparar com eren aquests carrers en el passat  i com són actualment, i per tant, han hagut de descriure i explicar com s'han anat transformant.

Amb tot plegat, s'ha aconseguit fer una activitat didàctica que permetés combinar el coneixement de l'entorn amb la pràctica de les diferents habilitats lingüístiques, tant dins com fora de l'aula.

Vols compartir aquesta notícia?