Una participant del Voluntariat per la llengua d’Esparreguera fa un Taller de cuina peruana

L’activitat s’emmarca en un treball intercultural a les aules que el Servei Local de Català recull al blog http://blocs.cpnl.cat/receptaris

Maria Isabel Villegas i Purizaca, participant del programa Voluntariat per la llengua i antiga alumna del curs de Suficiència, d'origen peruà, ha dut a terme un Taller de cuina peruana als cursos de nivell Intermedi i Suficiència del Servei Local de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, per tal d'explicar els productes i ingredients, els mètodes, la història i els plats típics d'aquest país andí.

Els objectius principals de l'activitat són descobrir una altra cultura a partir del menjar, comparar les cultures culinàries catalana i peruana i animar els alumnes a escriure receptes pròpies de la seva terra que després compartiran a la Trobada Gastronòmica Intercultural del mes de maig i que el Servei Local de Català d'Esparreguera recull al seu blog Receptaris (vegeu l'enllaç).

Totes les receptes de cuina publicades al blog Receptaris i que són d'origen peruà es poden trobar al nostre blog (vegeu l'enllaç).

Els alumnes dels cursos orals, Bàsic 1 i Elemental, al mes de desembre de 2014, van rebre un Taller de cuina nadalenca amb l'explicació de com es preparen els canelons, a partir de la xerrada que els va fer la cuinera i copropietària d'un establiment col·laborador del programa Voluntariat per la llengua, el Bar Restaurant Cal Piquinyol-Ca l'Emília. Amb aquests dos tallers es dóna per començat el treball intercultural de preparar la redacció de receptes tradicionals, a partir del coneixement en profunditat de les cultures catalana i peruana, en aquest cas.

Les persones d'origen peruà són l'11è. grup d'origen estranger més present a Esparreguera, amb 34 persones empadronades, segons dades oficials de l'Ajuntament d'Esparreguera. Històricament, els peruans han estat un col·lectiu que ha mostrat interès per aprendre la nostra llengua, s'han apropat al Servei Local de Català i han fet cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Servei Local de Català d'Esparreguera

Vols compartir aquesta notícia?