25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 22 de març de 2019

Els alumnes dels cursos de l'Oficina de Català d'Esparreguera celebren el Dia Mundial de la Poesia

Com cada any, l'OC d'Esparreguera organitza activitats al voltant d'aquest dia dedicat a la difusió del fet poètic

Els alumnes dels cursos de l'Oficina de Català d'Esparreguera celebren el Dia Mundial de la Poesia

Seguint la iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes, l'Oficina de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, celebra el Dia Mundial de la Poesia fent un homenatge al gènere poètic amb una activitat als cursos de català per a adults que sempre té molt d'èxit: els alumnes escullen un poema en català per a recitar-lo en veu alta davant dels companys i expliquen qui n'és l'autor/a i per què han escollit aquell i no cap altre.

Gràcies a aquesta senzilla pràctica, els alumnes milloren en la lectura en veu alta i es fan més sensibles a la poesia, ja que poden sentir un munt de poemes escollits que signifiquen alguna cosa important per als companys que comparteixen aula amb ells cada setmana; la poesia és vista, doncs, com un fet proper que ens ajuda a expressar amb claredat idees i sentiments que ens defineixen.

La poesia pren el protagonisme de les classes durant la setmana del 21 de març i d'aquesta manera es compensa en part l'absència d'aquest gènere en la majoria d'activitats pensades durant la resta del curs. És una bona manera d'acostar els alumnes a la lectura d'aquest gènere que massa sovint és titllat de difícil i elitista.

L'any 1999 la UNESCO va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes cada any celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d'iniciatives, presencials o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d'un autor/a a qui s'encarrega un poema que es tradueix a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial (amb celebració des d'Alacant a l'Alguer, i des de la Franja a Puigcerdà).

Enguany l'autora escollida és Rosa Fabregat i el poema elaborat per a l'ocasió és "Poesia. Música de l'ànima, teixida amb paraules".


OC d'Esparreguera

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter