25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 5 de febrer de 2019

Els alumnes de l'Intermedi 2 visiten l'Arxiu Municipal d'Esparreguera

Durant la visita els alumnes han pogut veure documents i objectes de gran valor

Els alumnes de l'Intermedi 2 visiten l'Arxiu Municipal d'Esparreguera

El dilluns 28 de gener els alumnes del curs de nivell Intermedi 2 de l'Oficina de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han visitat l'Arxiu Municipal d'Esparreguera amb la guia de Rosa M. Codina, l'arxivera municipal.

La visita ha començat per la sala de consulta, on qualsevol persona pot demanar els documents que vol examinar. Aquí els alumnes han vist part dels documents més antics que conté el dipòsit municipal.

Rosa M. Codina ha comentat també les condicions especials de temperatura que requereix aquest espai per a la bona conservació de les fotos (unes 8.000 en total) i els documents antics.

D'altra banda, ha destacat que arran de la guerra civil es van perdre molts documents històrics ja que hi va haver dues grans cremes: la dels republicans abans de deixar el govern de la vila l'any 1938 i la dels nacionals quan van entrar-hi el gener del 1939.

Un cop a la sala dedicada a l'exposició de les peces significatives d'Esparreguera, s'han vist els antics bancs de l'antic Ajuntament, seients de l'antic cinema de l'Ateneu i una tomba romana de tègules de la zona de la Gorgonçana, entre altres objectes interessants.

Els alumnes han valorat molt el fet de poder accedir tan fàcilment a tota la documentació antiga de la vila i han reconegut que no coneixien aquest espai dedicat a la història d'Esparreguera.


Servei Local de Català d'Esparreguera

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes