25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 31 de gener de 2019

Visita al museu de l'Enrajolada de Martorell

El Servei Local de Català de Martorell organitza sortides culturals perquè els alumnes dels cursos de català per adults coneguin la història de la població

Visita al museu de l'Enrajolada de Martorell

El dijous 31 de gener un grup d'alumnes del cursos de català del Servei Local de Català de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han visitat el museu de l'Enrajolada, situat al carrer Santacana, a la Vila, la part més antiga de la població.

L'Enrajolada és un dels museus més antics del país. Va ser fundat el 1876 per Francesc Santacana i Capmany i continuat pel seu net, Francesc Santacana i Romeu.

Es tracta d'una antiga casa particular que va adquirir la Diputació de Barcelona als anys 1960 per adaptar-la a museu. Els fons són molt variats i de procedència diversa: rajoles, peces de ceràmica, elements arquitectònics i escultòrics, pintures, mobiliari, etc.

La visita ha durat aproximadament una hora i mitja i els alumnes han pogut gaudir de les explicacions de la guia, que ha combinat els aspectes artístics del museu amb la biografia de la família Santacana, la qual cosa ha permès els alumnes situar-se en els moments històrics de diferents generacions.

En aquesta ocasió els protagonistes han estat els alumnes del curs de nivell Intermedi 2. Aquesta sortida forma part de les activitats que trimestralment organitza el Servei Local de Català de Martorell amb els seus alumnes a fi que coneguin la història i la cultura de la població.


Servei Local de Català de Martorell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes