25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 21 de desembre de 2018

De pont a pont a Martorell

Els alumnes del curs de català per a adults Elemental 1 coneixen els dos rius que passen per aquesta vila del Baix Llobregat nord

De pont a pont a Martorell

El dimecres 14 de novembre els alumnes del curs de català per a adults Elemental 1 del Servei Local de Català de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, han fet una sortida per conèixer els dos rius que passen per Martorell.

El grup s'ha reunit a la plaça de l'Església per començar un itinerari per la part vella de Martorell. La ruta anomenada "De pont a pont" s'ha fet des del pont sobre el riu Anoia fins al Pont del Diable, sobre el Llobregat, situat a l'altra banda de la Vila, com és coneguda la part antiga de Martorell. Martorell havia estat una vila emmurallada, i un dels accessos a la població era pel Portal d'Anoia, des del qual s'accedia al pont.

La guia, l'Elena, ha fet una introducció a la mateixa plaça de l'Església, i després han anat de pont a pont aturant-se als llocs més emblemàtics: la casa de Cal Nicolau, antiga casa colonial construïda al començament del segle XIX, amb unes pintures molt interessants, que actualment és la seu de l'escola de música; la Casa de la Vila; la casa més antiga de Martorell; la capella de Sant Joan; l'antiga caserna (el Quarter)... fins arribar al Pont del Diable. Durant el trajecte el grup d'alumnes ha anat fent parades i la guia ha fet l'explicació pertinent. Al Pont del Diable ha explicat també algunes llegendes populars per explicar-ne el nom.

Aquestes sortides formen part de les activitats que habitualment organitza el Servei Local de Martorell, adscrit al Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, amb seu a Molins de Rei, amb els seus alumnes a fi que coneguin la població on estudien català.


Servei Local de Català de Martorell

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes