25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 5 de desembre de 2018

Taller de Doblatge a Sant Vicenç dels Horts, pràctica de català des de les emocions

El Taller Doblem en català? és una activitat subvencionada per la Direcció General de Política Lingüística i organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística que té un gran èxit gràcies a la intervenció de Francesc Fenollosa i Ten

Taller de Doblatge a Sant Vicenç dels Horts, pràctica de català des de les emocions

Dimarts 27 de novembre, l'Espai Jove La Capella ha ofert les seves instal·lacions per dur a terme el taller Doblem en català?, activitat subvencionada per la Direcció General de Política Lingüística i organitzada conjuntament pel Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística, i aquest servei municipal a fi de facilitar la participació del jovent de la població.

Francesc Fenollosa i Ten, professor de català i actor i director de doblatge, i veu d'El Geni Tortuga a la mítica sèrie Bola de Drac en la versió valenciana, ha estat el conductor d'aquesta sessió de doblatge, de dues hores i mitja de durada. Francesc ha donat a conèixer l'ofici de doblador a les 25 persones que hi han assistit, provinents dels cursos de català, del programa del Voluntariat per la llengua i de la població en general, i ho ha fet de manera realment amena i participativa.

Ha fet intervenir totes les persones presents per torns. Després d'una breu explicació dels aspectes més importants que cal tenir en compte quan es dobla i quan es fa en català (fonètica i adaptació de termes, per exemple), Francesc ha proposat als participants del taller assajar la seqüència triada per poder-la enregistrar i mirar posteriorment. Tot i els nervis previs a la gravació, tothom s'ha sentit protagonista davant el micròfon i content d'haver pogut expressar diferents emocions (por, preocupació, alegria, tristesa...) tot jugant, en definitiva, al joc de personatges de ficció.

Des de l'inici fins al final de la sessió, la predisposició de les persones assistents i la passió i l'entusiasme del professor del taller han contribuït a crear un ambient de treball en equip realment amè. Participar en una activitat lúdica en català i passar-s'ho bé fent-ho és fonamental per establir lligams positius entre l'ús del català i les emocions. I això és el que ha aconseguit aquest taller de doblatge, més enllà de les anècdotes sorgides en fer de dobladors i dobladores.


Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes