25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 13 de juny de 2018

2a. edició del Concurs "La teva recepta" als cursos de català d'Esparreguera

El concurs forma part d'un treball a l'aula sobre les tradicions culinàries presents a les aules a partir del coneixement de la cuina catalana, la preparació de la Trobada Gastronòmica Intercultural i la redacció de receptes

2a. edició del Concurs

Al mes de maig ha tingut lloc la 2a. edició del concurs "La teva recepta" als cursos de català per a adults del Servei Local de Català d'Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, com a pas previ per a la preparació de la 12a. Trobada Gastronòmica Intercultural i en el marc d'un treball a les aules sobre cuina.

El concurs "La teva recepta" consisteix a escriure una recepta de cuina de la tradició gastronòmica de la terra d'origen de cada alumne i presentar-la als companys en una exposició oral; en acabat, tots els alumnes voten i se'n decideix la guanyadora.

El guanyador de "La teva recepta" de cada classe ha rebut com a premi un exemplar del llibre El menjar de la família, del famós cuiner Ferran Adrià, d'Edicions de la Magrana, un llibre amb receptes excel·lents i fàcils que es cuinaven al Restaurant El Bulli, gentilesa de la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament d'Esparreguera.

Elena, alumna del curs Bàsic 3, ha guanyat amb la recepta d'uns pebrots farcits típics de Moldàvia. Dolores, alumna d'origen andalús del curs Elemental 3, ha guanyat amb una recepta de pops amb suc i patates. Madrona, alumna d'origen català de l'Intermedi 3, ha guanyat amb la recepta d'un pastís de pastanaga amb cobertura de xocolata i coco. I Jordi, alumne d'origen català del curs Suficiència 3, ha guanyat amb una recepta de lluç amb salsa i llagostins. Es pot accedir a les 4 receptes mitjançant aquest enllaç del blog Receptaris: https://blogs.cpnl.cat/receptaris/2018/06/11/les-nostres-receptes-guanyadores-del-2018/

El concurs ha comptat amb la participació total de 70 alumnes, que han presentat receptes de tots tipus entre primers i segons plats, postres i begudes, molts dels quals es van poder tastar a la 12a. Trobada Gastronòmica Intercultural, que va tenir lloc el passat dijous 24 de maig.

El Concurs "La teva recepta" està inspirat en el concurs del mateix nom del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca, on també es fa un treball a les aules.

Des del Servei Local de Català d'Esparreguera es feliciten els guanyadors i s'agraeix la col·laboració i l'entusiasme de tots els participants. 


Servei Local de Català d'Esparreguera

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes