25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 15 de desembre de 2017

Classe oberta sobre receptes de Nadal al Mercat Municipal de Molins de Rei

Classe oberta sobre receptes de Nadal al Mercat Municipal de Molins de Rei

Amb la col·laboració dels restaurants Gato Negro i L'Àpat, de Molins de Rei, el Servei de Català d'aquesta població va organitzar una classe oberta sobre com redactar receptes correctament.

Un cop presentat l'acte, els dos restauradors van poder explicar les seves receptes: els daus de bacallà amb cloïsses i els canelons de mel i mató. Després que tots dos responguessin preguntes d'alguns dels assistents des del punt de vista culinari, es va iniciar la part més teòrica de l'activitat. Per fer-ho més amè i, alhora, didàctic, els membres del Servei de Català van repartir les receptes escrites dels plats que havien estat explicat, però amb errors que havien estat introduïts expressament per poder-los treballar entre tots.

Primer de tot es va analitzar quina havia de ser la millor estructura per a una recepta, en quines persones i temps verbals s'havia de redactar, quins connectors eren els més habituals, etc. A continuació va ser el torn de l'ortografia i es van remarcar els errors més freqüents que es cometen en aquesta mena de textos.

Per acabar es va comentar el vocabulari propi de l'època de Nadal que encara avui dia fem servir incorrectament i, a tall de "regal de Nadal", es va repartir entre la trentena d'assistents les receptes que s'havien explicat, però ara escrites correctament.


Servei Local de Català de Molins de Rei

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes