25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 30 de novembre de 2017

La 3a edició del Dictat Català de Sant Andreu de la Barca commemora l'Any Bertrana

La 3a edició del Dictat Català de Sant Andreu de la Barca commemora l'Any Bertrana

El 28 de novembre, a les 7 de la tarda, es va dur a terme el 3r Dictat Català de Sant Andreu de la Barca, organitzat dins el marc de la Festa de Sant Andreu, a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert.

Hi van participar 37 persones, xifra que representa menys participants respecte a les dues anteriors edicions i que atribuïm al fet que els alumnes dels cursos d'expressió oral no s'hi van sumar enguany. El Dictat Català estava organitzat en tres categories: adults, alumnes dels cursos de català i joves i els participants van quedar repartits de la manera següent: 14 participants en la categoria d'adults, 21 participants en la categoria d'alumnes i 2 participants en la categoria de joves.

El text triat per al 3r Dictat Català va ser d'Aurora Bertrana per commemorar des del Servei Local de Català l'efemèride de l'Any Bertrana, declarat per la Generalitat de Catalunya aquest 2017 amb motiu dels 150 anys del naixement de l'escriptor Prudenci Bertrana i dels 125 anys del naixement de la seva filla Autora Bertrana, també escriptora.

El fragment escollit per a l'ocasió fou del llibre Paradisos oceànics, primer llibre de l'autora, publicat el 1930, fruit de la seva esta a la Polinèsia durant els anys vint. El text es va extreure de la darrera reedició d'aquesta obra, de l'octubre de 2017, a càrrec de l'editorial Rata en la qual ha col·laborat l'escriptora i veïna de Sant Andreu de la Barca Jenn Díaz. 

El Dictat va anar a càrrec d'Eva Prim, mestra vinculada durant molts anys al CEIP Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca, i actualment regidora d'Urbanisme i Serveis.

L'acte va estar presidit per Juan Pablo Beas, regidor de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Imma Pagès, directora del CNL Ca n'Ametller, i Rosa Monforte, responsable del SLC de Sant Andreu de la Barca.   

El lliurament de premis va tenir lloc després de l'activitat "Conversem amb l'escriptor Martí Gironell", moment durant el qual els correctors van poder revisar els textos i atorgar els premis als millors dictats.

Tots els premiats van rebre una subscripció anual a una revista de l'APPEC i exemplars del llibre Paradisos oceànics d'on es va extreure el text. Els premis van anar a càrrec a càrrec de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i de la Plataforma per la Llengua (territorial del Baix Llobregat).

Els premis als millors dictats i per categories van ser per a:

CATEGORIA JOVES

3r premi: desert

2n premi: Anna Hernández López (1 subscripció d'1 any a una revista de l'APPEC + llibre)

1r premi: Ikram el Muhandiz Aarab (1 tauleta digital)
 

CATEGORIA ADULTS

3r premi: Joan Carles Graupera Hidalgo (1 subscripció d'1 any a una revista de l'APPEC + llibre)

2n premi: Aida Pérez González (1 subscripció d'1 any a una revista de l'APPEC + llibre)

1r premi: Mireia González Fernández (1 estada de cap de setmana en un establiment de turisme rural, Fent país)

CATEGORIA ALUMNES

premi al millor Dictat fet per un alumne: Neus Boronat Amrein (1 àpat per a dues persones al restaurant El Palau Vell de Sant Andreu de la Barca)

Premis a la participació

1 lot de productes gurmet etiquetats en català de Tastets

Joaquima Pérez Lora

Inas el Muhandiz


Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes