25 anys fent bategar el català

CNL Ca n'Ametller

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 22 de novembre de 2017

Col·laboració entre les parades del Mercat i el Servei de Català de Molins de Rei

Col·laboració entre les parades del Mercat i el Servei de Català de Molins de Rei

Aquest any 2017, l'Associació de Venedors del Mercat Municipal de Molins de Rei ha signat un acord de col·laboració amb el Servei de Català d'aquesta població per fer palesa la col·laboració existent entre totes dues entitats per tal que el català es pugui fer servir amb normalitat en aquest equipament municipal, tant per part dels venedors com dels que exerceixen de compradors.

El passat Nadal, la primera iniciativa conjunta, compartida també pel BOT-MOL, va ser doble: d'una banda, el tió es va sumar a la campanya per fer incidència en els jocs en català i, de l'altra, les parades del Mercat i botigues sòcies del BOT-MOL van mostrar uns cartells que, amb el lema "Per Nadal, regalem paraules", explicaven l'origen d'una paraula al·lusiva a un producte del seu establiment.

Més endavant, els paradistes del Mercat van col·laborar en una activitat lúdica amb els alumnes que estaven aprenent a parlar en català en aquell moment, per tal de conèixer millor el Mercat i acostumar-se a demanar els productes en català. Abans, Òscar Romero, president de l'Associació de Venedors, els va rebre a la Sala Punt de Comerç i va respondre totes les preguntes que els alumnes portaven preparades per formular-li.

En aquesta mateixa sala, pels volts de Sant Jordi vam organitzar una breu xerrada sobre llengua i gastronomia, "Mengem bo, escrivim bé", ja que era l'escenari més adient per relacionar productes alimentaris i com escriure'ls correctament.

Ara que s'acosta un altre Nadal continuem amb aquesta col·laboració i ja comencem a preparar un altre taller sobre redacció de receptes i més cartells que "regalin paraules" a tothom que vagi a comprar al Mercat. Aquestes col·laboracions són essencials perquè el català sigui present en cada una de les activitats quotidianes que desenvolupem.


Servei Local de Català de Molins de Rei

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes