25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Publicacions

   << Escolliu la categoria
Aprenentatge

Barcelona Nihao!, curs inicial de català per a xinesos

Centre de Normalització Lingüística de Barcelona

Barcelona Nihao!, curs inicial de català per a xinesos

Hola Barcelona!

 RESUM

Barcelona Nihao! o Hola Barcelona! és un material pedagògic per aprendre català dissenyat específicament per als ciutadans xinesos que viuen a Barcelona. Es tracta d'un curs de nivell inicial, escrit en xinès i català, que introdueix en el coneixement de la llengua catalana les persones de parla xinesa, moltes de les quals desconeixen l'alfabet llatí.

Aquest curs forma part d'una modalitat diferenciada de cursos que ofereix el CNL de Barcelona que es dirigeixen a col·lectius determinats i es dissenyen en funció de les seves necessitats, amb l'objectiu de facilitar la incorporació a la ciutadania i al mercat de treball de les persones que arriben a la ciutat.
 DESCRIPCIÓ DETALLADA

El primer objectiu d'aquest curs de català es aconseguir que els aprenents es familiaritzin amb l'alfabet llatí i, alhora, introduir-los en el coneixement del català oferin-los un vocabulari bàsic; al final de cada unitat s'inclou un vocabulari català-xinès.

Els continguts del curs giren al voltant dels àmbits laborals del comerç i la restauració perquè una part considerable de la comunitat xinesa que viu a la ciutat treballa en aquests sectors. Per això, el manual reprodueix situacions pràctiques d'aquests entorns laborals alhora que aprofundeix en els seus vocabularis específics.

Aquest material forma part d'una oferta pedagògica més àmplia per a persones de parla xinesa que consta de tres cursos de nivell inicial de 20 hores casascun amb els seus respectius dossiers: un curs inicial amb continguts genèrics i dos cursos especialitzats en els entorns laborals del comerç i de la restauració. Per facilitar l'aprenentatge de la llengua, les activitats intenten aproximar-se a la metodologia a què estan avesades les persones d'aquest col·lectiu.

Els alumnes que acabin aquest curs introductori poden continuar l'aprenentatge de la llengua incorporant-se als cursos de nivell bàsic 1 (B1) de l'oferta general d'acolliment lingüístic, o bé poden completar la formació inicial amb un dels dos cursos especialitzats per a xinesos (sector comerç i sector restauració), abans de sumar-se als cursos generals.
 

Unitats


1. Catalunya, la Xina i jo

2. La gran família

3. Què és això? Qui és vostè?

4. Casa meva i el meu barri

5. La feina

Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes