El món digital ja ho sap: el català té un punt volat

TIC > Xarxes socials

El signe apareix a la pàgina d'Unicode gràcies a l'apadrinament col·lectiu de la comunitat catalanoparlant

Política Lingüística, el CPNL i el TERMCAT s'afegeixen a la iniciativa del dia i demanen a la comunitat lingüística fer-ne difusió a les xarxes

Diumenge és 24 de gener, el Dia del Punt Volat, i enguany celebrem que el codi U+00B7, el caràcter amb què s'identifica el punt volat de la lletra ela geminada, ja apareix a la pàgina de signes adoptats del consorci Unicode. Aquest signe emblemàtic de la llengua catalana ja està apadrinat gràcies a la contribució de 75 mecenes que van participar l'any passat en la campanya de micromecenatge «Tens un punt volat? Ensenyem el caràcter de la ela geminada al món!». El Grup de Treball de la Ela Geminada i els promotors del Dia del Punt Volat van impulsar el 2020 aquesta acció assolida amb èxit (van aconseguir l'apadrinament amb la insígnia d'argent) i, a més, essent el primer caràcter que apadrina de forma col·lectiva una comunitat de parlants.

La Direcció General de Política Lingüística, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el TERMCAT contribuiran a fer difusió de la iniciativa entre la ciutadania, per donar a conèixer tant el Dia del punt volat com l'assoliment de la iniciativa d'apadrinament del signe. Diumenge, Dia del Punt volat us animem a compartir els vostres missatges creatius a les xarxes socials utilitzant aquesta etiqueta: #DiaDelPuntVolat.

Unicode és una organització internacional sense ànim de lucre que treballa perquè tant el programari com els sistemes informàtics incloguin tot el ventall de caràcters que configuren el llenguatge humà. L'objectiu és que tothom pugui escriure sense problemes, en la seva llengua, a Internet, sigui quin sigui el caràcter o símbol (matemàtic i lingüístic) que empri. Ja hi ha més de 120.000 caràcters que han estat adoptats, entre ells el del punt volat que s'utilitza en el signe català de la ela geminada.
 

Direcció General de Política Lingüística

Vols compartir aquesta notícia?