25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 8 de gener de 2013

Prop de 500 persones participen al Joc d'en Roc

El 2 de gener passat, el CNL de Barcelona va celebrar el sorteig de cinc lots de jocs i joguines en català entre totes les persones que van participar al Joc d'en Roc. Aquest joc virtual, que ha format part de la campanya "I tu, jugues en català?", ha atret l'atenció de 478 participants.

Prop de 500 persones participen al Joc d'en Roc

Algunes de les guanyadores dels lots de joguines i jocs en català posen amb els organitzadors de la campanya "I tu, jugues en català?"

El joc d'en Roc és un joc virtual, que forma part de la campanya "I tu, jugues en català?, dissenyat amb l'objectiu d'apropar els jocs i joguines en català a petits i grans.

De les 478 persones que van participar al Joc d’en Roc, només 276 van respondre correctament les preguntes proposades i, per tant, van poder ser inclosos en el sorteig. Es va escollir un número per itinerari, corresponent al número d’ordre dels participants en inscriure’s. Els guanyadors van ser:

-    Itinerari 1: Alícia Balaguer (número 5)
-    Itinerari 2: Blau (número 17)
-    Itinerari 3: Ruth (número 8)
-    Itinerari 4: Maria Gil Tortosa (número 15)
-    Itinerari 5: Jordina Alonso Gil (número 93)


Oriol Ripoll, de l’empresa Jocs al segon i responsable del Joc d’en Roc; Jordi Manent, director del CNL de Barcelona, i Marta Jarque, coordinadora de dinamització i assessorament del CNL, van ser els encarregats de dur a terme el sorteig.

L'entrega de premis es va celebrar a l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura els dies 3 i 4 de gener. Val la pena destacar que la Ruth, guanyadora de l'itinerari 3, va participar al concurs després de rebre un correu d'un professor universitari que animava els seus alumnes a participar al Joc d'en Roc. En nom de la Ruth va endur-se el lot el seu company. Tots dos són amants dels jocs de taula que comparteixen amb els amics els caps de setmana, malgrat que els costa molt trobar jocs de taula en català a les botigues.

En nom de la guanyadora de l'itineri 1, l'Alícia Balaguer, va recollir el premi la seva mare  que va manifestar que posaria els jocs i joguines del lot a disposició de ses majestats els Reis Mags d'Orient. L'Alícia és alumna de primària i va necessitar l'ajuda de la seva mare per completar l'itinerari 1 del Joc d'en Roc després de rebre un full volander sobre aquest joc a l'escola.

La Blau, guanyadora de l'itinerari 2, va venir a buscar el seu regal acompanyada de la seva mare i la seva germana gran, que també havia jugat al Joc d'en Roc. La mare va valorar molt positivament la campanya, ja que "jugant al Joc d'en Roc hem descobert jocs en català que no coneixíem i n'hi ha un que ens ha agradat tant que l'hem posat a la carta dels Reis. A veure si ens el portaran...", va manifestar.

La Maria Gil, guanyadora de l'itinerari 4 va participar al concurs perquè la seva professora de català al CNL de Barcelona, la Carla Amado, els va portar a l'aula els fulls volanders que informaven del Joc d'en Roc i els va animar a participar-hi. La Maria Gil, al seu torn, també va fer difusió del joc i algunes persones de la seva família també hi van jugar.


Informació relacionada


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter