25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 12 de març de 2019

Visita a l’exposició del Museu Marítim

El dia 11 de març els alumnes i les alumnes del curs de llengua i cultura de la delegació de Sants-Montjuïc vam visitar l'exposició "El mestre que va prometre el mar". 

Visita a l’exposició del Museu Marítim

Aquesta exposició, que es pot veure fins al dia 1 de maig al Museu Marítim, s'inclou dintre del cicle de recuperació de la memòria històrica.

El mestre Antoni Benaiges, de Mont-roig del Camp, l'any 1934 va ser destinat a Bañuelos de Bureba (Burgos). Havia assistit a les conferències que Célestin Freinet havia pronunciat a l'Escola d'Estiu de l'Escola Normal de la Generalitat de Catalunya i va quedar encisat pel mètode d'aquest pedagog. Va comprar una petita impremta que va servir perquè a l'escola de Bañuelos comencessin a editar uns quaderns amb els sentiments, sensacions i punts de vista dels nens i de les nenes. En una d'aquestes revistes, la canalla, que mai no havia vist la mar, va descriure com se la imaginava. Benaiges els va prometre que els duria a l'estiu al seu poble i que els ensenyaria la mar. Però aquest viatge no es va poder fer mai. El 19 de juliol va ser afusellat i enterrat a la fossa comuna de La Pedraja.

L'exposició es divideix en tres parts: l'escola -amb les revistes que s'han pogut recuperar i la impremta-, el mar i la fossa comuna, on es trobaren el 2010 les restes de Benaiges. Abans d'abandonar l'exposició vam deixar escrites les nostres sesacions en el llibre de visites que hi ha a la segona sala.


Delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter