25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 11 de febrer de 2019

Anna Maria Villalonga, llum a la novel·la negra

L'escriptora va oferir una xerrada a la Delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona.

Anna Maria Villalonga, llum a la novel·la negra

Anna Maria Villalonga amb el grup d'alumnes de Sants.

L'assistència d'Anna Maria Villalonga va ser molt celebrada pel grup Intermedi 2 dels cursos de català. Villalonga, escriptora, professora i pou de ciència pel que fa al gènere negre, va ser presentada per un alumne, que va destacar la seva tasca docent i literària.

El coneixement de Villalonga sobre la novel·la negra és profund i amplíssim, com va quedar palès en la sessió, en què va fer una exposició magistral sobre la vitalitat actual del gènere a casa nostra i va aconsellar algunes obres imprescindibles per a aquells que vulguin investigar-hi. El alumnes també van tenir l'oportunitat de fer-li preguntes sobre el seu llibre La dona de gris, que havia estat llegit i treballat prèviament a classe.

El grup, conduït per la professora Francesca, havia celebrat un club de lectura sobre la novel·la i s'havia informat sobre l'autora mitjançant una entrevista a televisió que va servir per fer una comprensió oral a l'aula. Una tasca posterior serà escriure, en forma de correu electrònic adreçat a l'autora, un final alternatiu a l'obra. Anna Maria Villalonga, amb el seu mestratge, va donar llum a un gènere no prou conegut per l'alumnat i, a més, tot el grup va tenir l'oportunitat de descobrir una escriptora amb grans qualitats literàries i humanes.


Delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter