25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 5 de febrer de 2019

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rep l'alumnat dels cursos de català adreçats als col·lectius filipí i hondureny

Quatre grups classe de català del Centro Filipino Tuluyan San Benito i l'Asociación Cultural Social Arte Culinario de Honduras y Amigos en Catalunya van visitar l'Ajuntament de Barcelona dissabte passat, 2 de febrer.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, rep l'alumnat dels cursos de català adreçats als col·lectius filipí i hondureny

Foto de grup de l'alumnat, el professorat i treballadors del CNL de Barcelona amb l'alcaldessa, Ada Colau.

L'alcaldessa va agrair al grup de visitants que construïssin el seu projecte de vida a la ciutat, ja que "la millor Barcelona és la Barcelona diversa".

Dissabte passat, 2 de febrer, quatre grups classe del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona van fer una visita guiada a l'Ajuntament de Barcelona i van poder saludar l'alcaldessa Ada Colau al Saló de Cent.

Els grups estaven integrats pels alumnes de cursos de català específics en dissabte, adreçats a les comunitats filipina i hondurenya. En concret, es tracta dels cursos que es fan en col·laboració amb les entitats Centro Filipino Tuluyan San Benito, del Districte de Ciutat Vella, i Asociación Cultural Social Arte Culinario de Honduras y Amigos en Catalunya, del Districte de Sants-Montjuïc.

Colau va donar la benvinguda al grup de visitants, a qui va agrair que construïssin el seu projecte de vida a la ciutat, ja que "la millor Barcelona és la Barcelona diversa". També els va transmetre el seu reconeixement pel fet d'estar aprenent català durant el poc temps lliure de què disposen i els va oferir el suport del consistori davant d'una Llei d'estrangeria que provoca situacions injustes. 

Tot seguit, l'alcaldessa, la comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell del CNL de Barcelona, Lola López, i la directora del CNL de Barcelona, Assumpta Escolà, van conversar amb alumnes i professores. D'aquesta manera, van poder conèixer de més a prop com es fan els cursos de català i la importància de realitzar sortides fora de l'aula per tal que l'alumnat entri en contacte amb equipaments de la ciutat i amb aspectes de la cultura catalana.

El grup va fer un recorregut per tot el consistori i en va visitar els espais més destacats: el Saló de Cent, el Saló de Plens Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cròniques i el Mirador Maria Aurèlia Capmany.

El CNL de Barcelona organitza aquests cursos inicials i bàsics en horaris específics de dissabte per a les comunitats filipina i hondurenya, gràcies al finançament especial de l'Ajuntament de Barcelona. Les persones que hi assisteixen són majoritàriament dones que treballen com a residents en feines domèstiques o d'atenció domiciliària, per la qual cosa no tenen disponibilitat horària per fer el curs entre setmana.  

La col·laboració del CNL de Barcelona amb el Centro Filipino Tuluyan San Benito es remunta a l'any 2008. Des de llavors, s'han organitzat un total de 32 cursos de nivells inicial i bàsic i s'han fet més de 1.000 inscripcions.

Pel que fa a l'Asociación Cultural Social Arte Culinario de Honduras y Amigos en Catalunya, la col·laboració existeix des de l'any 2012. S'han organitzat un total de 64 cursos de nivell bàsic i s'han aconseguit més de 1.500 inscripcions.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter