25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 11 de juny de 2018

El CNL de Barcelona celebra l’aprenentatge de la llengua catalana de la comunitat filipina amb un acte


Aquest curs acadèmic la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona ha organitzat sis cursos de català de nivell inicial 1 i 2 amb la col·laboració del Centro Filipino Tuluyan San Benito, amb l'objectiu de garantir la continuïtat de l'aprenentatge de la llengua catalana en aquest col·lectiu.

El CNL de Barcelona celebra l’aprenentatge de la llengua catalana de la comunitat filipina amb un acte


De del 2008,el CNL de Barcelona ha organitzat 27 cursos per al Centro Filipino.

"Volem comunicar-nos amb les persones que ens trobem cada dia i trencar la barrera de l'idioma", diuen les alumnes.

Els cursos van finalitzar dissabte passat, 9 de juny, amb un acte de cloenda celebrat a Calàbria, 66, Espai i Moviment per l'Educació, la Cultura i el Veïnatge a Sant Antoni. Hi van participar: Gala Pin, regidora de Ciutat Vella; Lola López, comissionada d'Immigració, Interculturalitat i Diversitat de l'Ajuntament de Barcelona i presidenta del Consell del CNL de Barcelona; Miguel Doctama, representant del Centro Filipino Tuluyan San Benito, i Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona.

L'acte va ser un homenatge i reconeixement a la comunitat filipina per l'esforç en l'aprenentatge de la llengua catalana, que tal com va explicar a l'inici Carme Rigal, delegada del CNL de Barcelona a Ciutat Vella, representa "una llavor que cal seguir cuidant per fer-la créixer mitjançant la pràctica del dia a dia".

Apostar pel català

Miguel Doctama va explicar l'aposta que l'entitat fa per la formació en llengua catalana de les persones nouvingudes, perquè "puguin optar a una vida millor".
 Tot seguit, Carme Solà, una de les professores, va elogiar les alumnes pel seu tarannà "alegre, entusiasta i solidari" i va remarcar que ha estat "una experiència d'intercanvi cultural molt gratificant".

"Volem comunicar-nos amb les persones que ens trobem cada dia i trencar la barrera de l'idioma", amb aquestes paraules l'alumnat va expressar el seu agraïment i satisfacció per haver pogut aprendre la llengua catalana.  A més, també van fer una demostració del seu aprenentatge amb una lectura de poemes i cantant una versió molt emotiva de L'hora dels adéus.

El moment més esperat pels assistents va arribar just després: l'entrega de certificats del curs. Un a un, tots els alumnes, van anar desfilant per rebre el seu certificat i saludar les autoritats de la taula. 
Finalment, l'acte va comptar amb els parlaments de Gala Pin, Lola López i Assumpta Escolà. Gala Pin va remarcar que "el català és important també per defensar els nostres drets com a eina per tenir una vida millor".

Lola López també va voler elogiar de manera molt especial l'esforç dels alumnes i en aquest sentit va anunciar que "des de l'Ajuntament de Barcelona seguiran fent tots els esforços per donar suport a l'aprenentatge de català".

Finalment, Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona, va subratllar l'impacte de la col·laboració amb l'entitat "amb 900 inscripcions i 27 cursos de català organitzats des del 2008" així com va emfasitzar la importància de "continuar amb l'aprenentatge del català i llançar-se a parlar-lo".

10 anys de col·laboració

La col·laboració entre la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona i el Centro Filipino Tuluyan San Benito es remunta al 2008. La major part de l'alumnat actual provinent d'aquesta comunitat correspon a un perfil molt concret: es tracta de dones que treballen com a residents en feines domèstiques, per la qual cosa no tenen disponibilitat horària per fer el curs de dilluns a divendres. L'Ajuntament de Barcelona ha estat sensible a la demanda existent per organitzar els cursos en horaris de dissabte a la tarda.


Delegació de Ciutat Vella del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes