25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 5 de març de 2018

Ignasi Moreta i Jordi Pigem acosten la figura de Panikkar al professorat del CNL de Barcelona

Divendres passat, 2 de març, es va dur a terme la sessió "Aprendre amb Raimon Panikkar" a l'Auditori del carrer Calàbria, 66, organitzada conjuntament pel CNL de Barcelona i per l'Espai Avinyó - Llengua i Cultura.

Ignasi Moreta i Jordi Pigem acosten la figura de Panikkar al professorat del CNL de Barcelona

Jordi Pigem i Ignasi Moreta, en un moment de la sessió.

El CNL de Barcelona realitzarà diverses activitats durant aquest 2018 per treballar la figura del filòsof i el concepte de la interculturaltat a les aules de català.

Enguany es commemora l'Any Panikkar, motiu pel qual es va celebrar divendres passat, 2 de març, la sessió "Aprendre amb Raimon Panikkar", adreçada directament al professorat del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona.

La sessió va començar amb la presentació de les activitats de l'Any Panikkar previstes per aquest 2018 per l'Ajuntament de Barcelona, per part d'Alba Tarroc i Aixa Drammeh, tècniques de l'Espai Avinyó. 

Tot seguit, es va produir la participació d'Ignasi Moreta, doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, professor de Literatura Catalana i comissari de l'Any Panikkar, i de Jordi Pigem, doctor en Filosofia per la Universiat de Barcelona i autor de la tesi "El pensament de Raimon Panikkar: una filosofia de la interdependència".

Per Moreta, un dels principals missatges de Panikkar és que "no hem de renunciar a res", cosa que queda ben explícita en la cèlebre frase del filòsof: "Me'n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno budista, sense haver deixat de ser mai cristià". També va explicar quina és la idea de diàleg que Panikkar defensava, la del "diàleg dialògic", en què "no es busquen guanyadors ni perdedors, ni arribar a una veritat comuna, sinó que el diàleg es justifica per ell mateix". 

Pigem es va centrar a explicar com la visió de Panikkar era la d'un món on el que és natural és el plurilingüisme, ja que "la llengua és constitutiva de l'ésser humà" i mostra de la diversitat cultural existent.

El CNL de Barcelona realitzarà diverses activitats durant aquest 2018 per treballar la figura del filòsof i el concepte de la interculturaltat, la diversitat i la concepció del llenguatge a les aules de català.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes