25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 8 de febrer de 2018

La Direcció General de Política Lingüística publica una guia per aprendre català adreçada a la població catalana de parla panjabi

El projecte "Aprenem català des de...", a més del Panjabi, té versions per a l'àrab, l'amazic, l'anglès, l'espanyol, el francès, l'urdú, el romanès, el rus i el xinès. El 17,2 % de la població catalana té origen estranger. L'acolliment lingüístic és una prioritat per al Govern de la Generalitat.

La Direcció General de Política Lingüística publica una guia per aprendre català adreçada a la població catalana de parla panjabi

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura acaba de publicar la guia Viure a Catalunya. Aprenem català des del panjabi, el número 10 de la col·lecció que duu el mateix nom i que inclou versions en amazic, àrab, xinès, urdú, anglès i francès, entre d'altres. La publicació adreçada a la població catalana que té el panjabi com a llengua primera té per objectiu convidar aquests parlants a aprendre i usar la llengua catalana.

La guia, que ha comptat amb l'assessorament de l'especialista Robert Masih,  s'estructura en tres apartats. El primer, Informació bàsica, facilita informació general sobre Catalunya i la llengua catalana, i fa una aproximació al català des del panjabi. El segon, Català, llengua d'acollida, ofereix diàlegs breus i vocabulari relacionats amb situacions de la vida quotidiana, agrupats per temes (les persones, la feina, el menjar, la salut, el lleure...). Finalment, a Comencem a parlar trobem diàlegs més extensos que aprofundeixen en els temes de l'apartat anterior.

La publicació té format digital a la pàgina web de Llengua catalana  http://llengua.gencat.cat/viure_panjabi on es poden consultar i descarregar tant el text com els fitxers d'àudio.

El 17,2 % de la població catalana té origen estranger, d'aquests gairebé el 5% són nascuts al Pakistan i l'Índia (63.777 persones), països on, entre d'altres llengües, es parla el panjabi, concretament a la zona del Panjab, situat entre l'Índia i el Pakistan.

La col·lecció Viure a Catalunya. Aprenem català des... es publica en col·laboració amb la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania.

L'acolliment lingüístic i facilitar l'aprenentatge del català a les persones adultes que no el saben parlar és un objectiu bàsic de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística. A més de materials de suport com Viure a Catalunya. Aprenem català des de... o el Cercador de recursos per a l'acolliment lingüístic, Política Lingüística impulsa una àmplia oferta de formació en llengua catalana per a persones adultes mitjançant el Consorci per a la Normalització Lingüística, organització que desplega territorialment programes específics per facilitar la integració lingüística com el Voluntariat per la llengua.


Direcció General de Política Lingüística
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes