25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 20 de desembre de 2017

La delegació de Nou Barris assisteix a una 67a Nit de Santa Llúcia més emotiva que mai

La 67a edició de la Nit de Santa Llúcia es va celebrar el passat 15 de desembre, al districte de Nou Barris. El pavelló poliesportiu de Virrei Amat va acollir, a les 20 h, un miler de persones que van viure en directe la nit de l'any més rellevant per a la literatura i la cultura catalana. 

La delegació de Nou Barris assisteix a una 67a Nit de Santa Llúcia més emotiva que mai

Marcel Mauri en un moment de la cerimònia.

La cerimònia, que va ser presentada l'actor Jordi Martínez, va voler ser un homenatge a les lluites socials i obreres compartides del districte Nou Barris i una reivindicació dels homes i les dones vingudes d'arreu, que van treballar per la dignitat del barri i de la seva gent. I és en aquest sentit, que el lloc triat per la celebració va prendre un simbolisme especial: "autoestima de ser avui a Nou Barris, un barri format per homes i dones que van asfaltar -literalment-carrers i places amb les seves mans" tal com va apuntar Jordi Cuixart en una carta escrita des de la presó de Soto del Real.

L'edició d'enguany, va estar marcada per l'excepcionalitat política que viu el país i per l'empresonament del president de l'entitat, Jordi Cuixart, que per primera vegada no va assistir a la cerimònia. "En moments convulsos i complexos, la cultura sempre dona respostes. En aquests moments on l'Estat aplica la repressió sobre la cultura i la llengua, la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, pren una dimensió d'esperança i projecció al futur. La nostra resposta davant la repressió no és la venjança: és la cultura, la llengua i la cohesió social", va afirmar el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri.

L'espectacle va comptar amb números d'equilibri, plàstica i poesia del Circ d'Hivern de l'Ateneu de Nou Barris, amb els cantants Maria Arnal i Marcel Bagés, i amb la música dels alumnes de l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell a mode de cloenda quan van interpretar Els segadors.


Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes