25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 29 de novembre de 2017

Voluntaris i aprenents inicien les trobades fent una ruta pel Museu d'Història de Catalunya

L'activitat es va fer ahir, dimarts 28 de novembre, després de l'acte de presentació de parelles lingüístiques organitzat per la Delegació de Ciutat Vella i el Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona.

Voluntaris i aprenents inicien les trobades fent una ruta pel Museu d'Història de Catalunya

Foto de grup de les parelles lingüístiques i de l'equip de Voluntariat per la llengua i la Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona.

Ahir, dimarts 28 de novembre, un grup de voluntaris i aprenents van iniciar la seva trajectòria com a parella lingüística al Museu d'Història de Catalunya, on es va fer primer un acte breu de presentació de les parelles i, després, una ruta guiada gratuïta pel museu.

L'acte es va iniciar amb l'explicació del funcionament del Voluntariat per la llengua i dels serveis que el programa posa a l'abast dels participants. En aquest sentit, Carme Rigal, delegada de Ciutat Vella del CNL de Barcelona, va explicar que existeix una xarxa d'establiments col·laboradors, que s'ofereixen a practicar català amb les persones que els visiten. També va remarcar que, a Ciutat Vella, "tenim el privilegi de comptar amb botigues centenàries, testimonis històrics de la ciutat", i que anar-los a veure i a fer una pràctica de català és una oportunitat fantàstica per conèixer-los.

Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona, va finalitzar l'acte amb un breu parlament en què també va encoratjar els aprenents a practicar el català fora de l'aula en contextos reals i va agrair als voluntaris el temps que cedeixen per dur a terme aquest voluntariat, del qual també treuen profit. Per acabar, va agrair al Museu d'Història de Catalunya la cessió de l'espai.

Després, el grup va gaudir d'una hora de visita guiada pel museu, un relat fresc i dinàmic en què es van repassar els principals episodis de la història del país, des de l'època dels primers pobladors a la Península Ibèrica fins als esdeveniments més traumàtics del segle XX, com la Guerra Civil espanyola.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes