25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 28 de novembre de 2017

Classe magistral d’escacs amb alumnes de l’Intermedi 2 de Sant Andreu a la Federació Catalana d’Escacs

Els alumnes van poder conèixer la terminologia específica i el significat que prenen paraules com desenrocar, desenvolupar, obertura i planella, entre d'altres, quan es juga una partida d'escacs.

Classe magistral d’escacs amb alumnes de l’Intermedi 2 de Sant Andreu a la Federació Catalana d’Escacs

Dijous, 23 de novembre, els alumnes de l'Intermedi 2 de la Delegació de Sant Andreu van assistir a una classe magistral d'escacs que va tenir lloc a la seu de la Federació Catalana d'Escacs, situada al recinte de la Fabra i Coats.

Durant 1 hora i mitja, el gran mestre d'escacs, Marc Narciso Dublán, amb el suport del gerent de la Federació, Antonio López, va introduir els assistents a l'interessant món dels escacs. Així, van saber que el continent asiàtic és on es van originar, primer a l'Índia i després cap a la Xina, el Japó, Corea... També els va explicar com es mouen les peces, el nom que reben, com anomenen les jugades i els tipus de jugades inicials que reben diferent nom segons si es juguen amb les blanques o amb les negres. Així s'anomenen "obertura",  si es juguen amb les blanques i "defensa", si es juguen amb les negres.

Els va explicar que, curiosament, hi ha una "obertura catalana" coneguda internacionalment i que fou inventada pel polonès Savielly Tartakower durant el torneig organitzat el 1929 a Barcelona, en el marc de l'Exposició Universal, per homenatjar la singular història i antiguitat dels escacs a Catalunya.

Per acabar, i comprovar que n'havien après, els alumnes van fer una partida i van jugar contra el gran mestre; s'ho van passar d'allò més bé!


Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes