25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 10 de novembre de 2017

Publicació de l'informe de Política Lingüística 2016

La Direcció General de Política Lingüística ha fet públic l'Informe de política lingüística 2016, que ofereix un ampli panorama d'informació i dades sobre el coneixement i els usos del català i de les altres llengües a Catalunya, i sobre l'acció del Govern. 

Publicació de l'informe de Política Lingüística 2016

L'Informe també desgrana la situació lingüística en diversos sectors socials i d'activitat i recull indicadors nous sobre usos en entorns comercials i grans marques de productes, i sobre la presència de la llengua en l'àmbit digital i de la comunicació. Enguany aprofundeix en la distribució territorial de la població immigrada i la manera com aquest factor incideix en el grau de coneixement de català. També presenta l'anàlisi de dades de les enquestes d'usos lingüístics dutes a terme entre el 2013 i el 2015 als set territoris de llengua catalana. 

La situació de la llengua mostra la importància de potenciar les quatre línies principals sobre les quals pivota la política lingüística a Catalunya: coneixement, cohesió, consum i cooperació. Cal continuar incidint especialment en la formació en català de les persones nascudes fora de Catalunya, eixamplar la capacitat d'ús del català entre la població per afavorir la igualtat d'oportunitats i el progrés personal, i fer créixer l'ús de la llengua catalana en tots els àmbits. 

L'informe conté apartats específics que analitzen la situació de la llengua occitana i de la llengua de signes catalana. 


Direcció General de Política Lingüística
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes