25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 24 d'octubre de 2017

Les noves parelles lingüístiques coneixen de prop la història del barri d'Hostafrancs

Ahir dilluns, 23 d'octubre, es va celebrar un acte de presentació del Voluntariat per la llengua, organitzat per la Delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona, a la Sala de Plens de l'edifici del Districte.

Les noves parelles lingüístiques coneixen de prop la història del barri d'Hostafrancs

Foto de grup final de l'acte de presentació de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua i de la Delegació de Sants-Montjuïc del CNL de Barcelona.

Voluntaris i aprenents van poder conèixer anècdotes sobre els orígens del barri i sobre els enormes vitralls que conté la Sala de Plens.

Un grup de voluntaris i aprenents van conèixer la seva parella lingüística ahir dilluns, 23 d'octubre, en un nou acte del Voluntariat per la llengua que va tenir com a escenari la Sala de Plens del Districte de Sants-Montjuïc. 

Precisament, algunes dades sobre l'arquitectura d'aquesta espectacular sala municipal, així com la història del barri d'Hostafrancs i de la seva Festa Major, van protagonitzar els primers parlaments de l'acte a càrrec de Josep Espín, president de la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs, i Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Voluntaris i aprenents van poder conèixer anècdotes sobre els orígens del barri i sobre els enormes vitralls que conté la Sala de Plens.

Tot seguit, l'equip del Voluntariat per la llengua va explicar el funcionament del programa i va donar pas a la Maria, voluntària veterana, que va explicar quina ha estat fins ara la seva experiència amb les parelles lingüístiques, animant tots els participants novells a iniciar les trobades amb ganes i il·lusió.

L'acte va finalitzar amb els parlaments de Joan Sanromà, Conseller de Cultura, Educació, Gent Gran i Esports del Districte de Sants-Montjuïc, i Toni Mataix, cap de Projectes i Serveis Generals del CNL de Barcelona. Tots dos van agrair l'interès de totes les persones que arriben a Catalunya i aprenen català per tal de conèixer de molt més a prop la realitat del país.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter