25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 29 de novembre de 2016

Montserrat Vilà imparteix un taller sobre competència oral amb motiu de la publicació del llibre 'Els secrets de parlar en públic'

L'especialista en retòrica i discurs oral, i docent investigadora de didàctica de la llengua a la UAB, Montserrat Vilà Santasusana, va presentar el llibre Els secrets de parlar en públic (Eumo Editorial, 2016), a la reunió del professorat del CNL de Barcelona que es va celebrar divendres passat.

Montserrat Vilà imparteix un taller sobre competència oral amb motiu de la publicació del llibre 'Els secrets de parlar en públic'

Montserrat Vilà, en un moment del taller, a la reunió del professorat del CNL de Barcelona.

El llibre és una invitació a descobrir els secrets de l’oratòria i proposa estratègies i recursos per aprendre a parlar en públic en qualsevol situació comunicativa.

Durant una hora, Montserrat Vilà, experta en retòrica i discurs oral i docent investigadora en el camp de la didàctica de la llengua a la UAB, va ajudar el professorat que va assistir a la reunió a elaborar conjuntament un mapa dels coneixements necessaris que han de tenir els alumnes per dominar l'oralitat, explicant els aspectes clau per fer els alumnes competents oralment: la interacció, l'articulació, la seguretat, la relació d'idees, el coneixement temàtic, etc. Aquests factors, que va exposar de manera clara i didàctica, queden recollits en el llibre que s'acaba de publicar Els secrets de parlar en públic. Guia pràctica per a professionals (Eumo Editorial, 2016), que ha escrit conjuntament amb Mariona Casas (UVic-UCC) i Josep M. Castellà (UPF).

Estructurat en quatre blocs, aquest llibre ofereix recomanacions per transmetre seguretat i comunicar amb emoció; planificar un discurs i fer una bona posada en escena; centrar-nos en els propòsits de la nostra comunicació i aprendre a narrar, explicar i argumentar millor, i, per últim, resoldre amb eficàcia situacions orals concretes (un debat, una reunió, un discurs protocol·lari, una entrevista professional...).

De ben segur, el taller ajudarà a millorar el tractament didàctic de l'expressió oral als cursos de català.


Centre de Normalització Lingüística de Barcleona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter