25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 13 de juliol de 2015

La Delegació de Ciutat Vella convida a viure el còmic de prop

El passat dimecres 8 de juliol un grup d'alumnes de nivell elemental i la professora Mireia Nebot de la Delegació de Sant Martí van visitar l'exposició "Vinyetes: història del còmic en català".

La Delegació de Ciutat Vella convida a viure el còmic de prop

De la mà de la comissària Mercè Solé, els alumnes van poder resseguir la història del 9è art. Al llarg de la visita van conèixer les nocions bàsiques del llenguatge universal del còmic, els moments claus de la història del còmic infantil català i l'escola catalana i les escoles francobelga, americana i japonesa, passant pels herois i els mites del còmic; i per acabar, van resseguir la importància dels traductors, guionistes i editorials fins arribar a l'estat del còmic en català avui.

La sortida es va completar amb la visita a Continuarà Còmics, establiment especialitzat en còmic, adherit a la campanya Uaaaaaaau... iuhu, pataplaf! Còmic en català. L'establiment, es troba situat a la Via Laietana, 29,  al districte de Ciutat Vella.

De la mà de l'expert Jordi Olmos, el grup va conèixer l'establiment especialitzat amb 35 anys de trajectòria, que compta amb un fons extraordinari i acull també peces de col·leccionisme, com ara uns exemplars del Capitán Trueno.

Els assistents van poder tenir un intercanvi d'impressions amb el Jordi Olmos al voltant dels gèneres, els prejudicis sobre el còmic, la importància del merxandatge, entre d'altres.

Aquesta experiència és una ocasió per acostar els alumnes als establiments que aposten també pel Còmic en català, com Continuarà Còmics, i també despertar l'interès per la lectura de còmics en català.

Continuarà Còmics, que és un punt de referència en el món del còmic compta amb un equip de professionals especialitzat en el sector, que ofereix un servei d'assessorament personalitzat amb la voluntat de satisfer les inquietuds i demandes de cada client. A més, també té una editorial pròpia de còmics, Trilita, que s'ha estrenat amb la publicació d'una obra de culte,  Maus d'Art Spiegelman.


Delegació de Ciutat Vella del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter