25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 25 de novembre de 2014

Nou acte de presentació de parelles lingüístiques al districte de l'Eixample

Dinou voluntaris i dinou aprenents es van conèixer dijous 20 de novembre en un acte del Voluntariat per la llengua, realitzat al Centre Cívic Cotxeres Borrell.

Nou acte de presentació de parelles lingüístiques al districte de l'Eixample

Foto de família de les parelles lingüístiques

La delegació de l'Eixample del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona va ser dijous 20 de novembre l'encarregada d'organitzar un nou acte de presentació de parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua. El Centre Cívic Cotxeres Borrell va ser l'escenari escollit per presentar dinou voluntaris i dinou aprenents i explicar-los el funcionament del programa.

Blanca Palacios va obrir l'acte com a representant del centre cívic. Tot seguit va parlar Carme Feixa, delegada de l'Eixample del CNL de Barcelona, que va explicar als participants del Voluntariat per la llengua que tenen al seu abast un conjunt d'establiments col·laboradors del programa, compromesos a no canviar de llengua quan noten que la persona que se'ls adreça en català està aprenent.

En aquest sentit, Vicenç Gasca, propietari de l'establiment col·laborador Gasca Moda, president de Sant Antoni Centre Comercial i de la Fundació Barcelona Comerç, va remarcar que estava adherit al programa des del 2005, perquè "volem que us sentiu a les nostres botigues com a casa".

Després d'aquestes intervencions, Marcel Pellejà, responsable del Voluntariat per la llengua a Barcelona, va donar quatre pautes a les parelles lingüístiques sobre com dur a terme les trobades i va mostrar el vídeo dels 10 anys que el programa va complir el 2013.

Per acabar, els voluntaris i els aprenents van conèixer la seva parella a través d'un joc. Cadascun d'ells tenia un full amb l'inici o el final d'una paraula, i s'havien de trobar formant els mots. Paraules com amistat o comprensió van ser les escollides per unir les dues persones.

L'acte va finalitzar amb una foto de família de totes les parelles lingüístiques i els participants en l'acte.


Voluntariat per la llengua i Delegació de l'Eixample del CNL de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter