25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 11 de novembre de 2014

Alumnes de Sant Martí descobreixen l'Institut d'Estudis Catalans

Els alumnes del curs de nivell Intermedi 3 de la delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona, capitanejats per la professora Mireia Nebot, van visitar divendres passat 7 de novembre la Casa de Convalescència, on actualment s'ubica l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

Alumnes de Sant Martí descobreixen l'Institut d'Estudis Catalans

Els alumnes de català, al claustre de l'IEC, ubicat a la Casa de Convalescència.

Sandra Rigall va guiar els estudiants de català en la seva visita a la Casa de Convalescència, un edifici del segle XVII construït gràcies a la generositat de Pau Ferran. Es troba situat a l'esquerra de la Rambla, al cor del Raval de Barcelona, i forma part dep gran conjunt sanitari integrat per l'antic Hospital de la Santa Creu (actual Biblioteca de Catalunya), la Casa de Convalescència de l'Hospital i el Col·legi de Cirurgia (posteriorment Facultat de Medicina i arra seu de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

La importància de la Casa de Convalescència, que actualment acull l'exposició del CNL de Barcelona "1714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula", a més del seu valor institucional, és reconeguda per haver aplegat en una sòlida i bella obra arquitectònica, exemples cabdals de les arts plàstiques dels segles XVII i XVIII: en escultura, pintura, ceràmica i revestiments.

L'IEC

La visita també va tenir un interès molt especial per als alumnes de català pel que fa a la seva Secció Filològica (1911) en la qual van poder observar algunes obres original d'en Pompeu Fabra.


Centre de Normalització Lingüística de Barcelona
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter