25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 11 de març de 2014

Ruta pel 1714 amb Albert Torras

El periodista i historiador Albert Torres, reconegut per la seva feina d’investigador i divulgador del barri de Sants, va fer de cicerone a un grup d’alumnes dels cursos de català de la delegació de les Corts, el passat 6 de març, des del Fossar de les Moreres fins a l’exposició del 1714 al Centre Cultural del Born.

Ruta pel 1714 amb Albert Torras

Torres va explicar les vicissituds de la població durant la caiguda de Barcelona i va respondre les preguntes que li van fer els alumnes sobre els moviments de les tropes i els assalts més acarnissats que s’hi van produir.

El grup va reviure els esdeveniments del 1714 en la visita al Born gràcies a les minucioses descripcions d’Albert Torres, que, recentment, ha publicat "Sants, 1714", una obra imprescindible per conèixer l’impacte i les conseqüències de la Guerra de Successió a Sants i la seva repercussió a tot el territori català.

"Sants,1714"

El proper 27 de març a les 19h es farà la presentació pública de "Sants, 1714" a la seu del Districte de Sants-Montjuïc.

En aquesta obra l’autor repassa els fets més destacats i la vida quotidiana del poble de Sants al llarg del segle XVIII i analitza quines eren les tradicions, costums, maneres de subsistir i inquietuds del veïnat de Sants i rodalia.

El llibre ens permetrà conèixer millor fins a quin punt els esdeveniments polítics i històrics que afecten Catalunya de mitjans segle XVII fins a finals del XVIII modifiquen una població rural a les portes de la industrialització.

Albert Torras és escriptor i periodista. Aquest és l’onzè llibre que publica dedicat als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Col·labora estretament amb les delegacions de Sants i les Corts del CNL  de Barcelona per donar a conèixer els fets de 1714 entre l’alumnat dels cursos de català i fer-lo partícip  de la commemoració del Tricentenari 1714-2014.


Delegació de Sants-Montjuïc del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter