25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 11 de desembre de 2013

Noves parelles lingüístiques "salten a la pista de ball del català"

La delegació de les Corts del CNL de Barcelona va acollir el darrer acte de constitució de parelles lingüístiques celebrat el 9 de desembre passat i organitzat per la mateixa delegació, al qual van assistir una vintena de parelles noves.

Noves parelles lingüístiques

"Confiem que els nous voluntaris i aprenents que avui sou aquí començareu una bona amistat i qui sap si els aprenents d'avui sereu els voluntaris de demà", com ja està  succeint en el marc del programa Voluntariat per la llengua arreu de Catalunya. Amb aquestes paraules, la responsable de la delegació de les Corts del CNL de Barcelona, Sílvia Aregall, va obrir l'acte de presentació d'una vintena de noves parelles lingüístiques a la ciutat de Barcelona.

El director del CNL de Barcelona, Jordi Manent, va dir que "el Voluntariat per la llengua és important perquè treu la llengua de les aules d'una forma simpàtica i tranquil·la", i va afegir que el programa permet que "voluntari i aprenent estableixen vincles de confiança lingüística i s'ho passen bé parlant en català".

La consellera de Cultura del districte de les Corts, Àngels Ventura, va recordar que ara fa un any es van trobar en un acte solemne per fer crear les parelles lingüístiques a la seu del Districte. En aquesta ocasió, l'acte és "més informal i participatiu, però igualment, té com a objectiu la cohesió social que permetrà caminar junts i anar de bracet per enfortir la llengua catalana".

En aquesta ocasió, les parelles lingüístiques, que era el primer cop que es veien, es van conèixer a través de Gaston Gilabert, actor del grup de teatre de l'Espiga de les Corts que va conduir un joc per constituir les parelles amb una fórmula divertida i lúdica a partir de mots compostos que convidava a participar el públic assistent. L'activitat va consistir en fer dos grups i, amb música de fons, cada voluntari i aprenent tenia una cartolina amb la meitat d'una paraula composta i havien de buscar la seva parella de ball que tenia l'altra meitat de la paraula.

"Si hi havia vergonyes, en Gaston us ha ajudat a deixar-les arraconades al magatzem", va dir Marcel Pellejà, responsable del Voluntariat per la llengua a Barcelona. Pellejà va explicar els assistents a l'acte el funcionament del programa i va remarcar que enguany el Voluntariat per la llengua compleix 10 anys.

Antoni Miquel, Leslie, cantant dels Sírex, va excusar la seva absència però va enviar un missatge en què animava voluntaris i aprenents a "saltar a la pista del català i parlar pels descosits".


Voluntariat per la llengua
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter