25 anys fent bategar el català

CNL de Barcelona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

"1714, el català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula"

L'exposició "1714, el català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula" s'inscriu en les diferents iniciatives de commemoració del Tricentenari de l'11 de setembre de 1714 dutes a terme pel del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona. L'objectiu de l'exposició és mostrar les conseqüències que va tenir la implantació de la monarquia borbònica l'any 1714 per a la llengua catalana i posar de manifest que, tot i les prohibicions sistemàtiques, els càstigs i les amenaces per l'ús del català, els parlants han estat fidels a la llengua.

Contingut de l'exposició

1 Presentació

2 Objectius

3 i 4 El context

5, 6 i 7 Les prohibicions

8 i 9 El català ahir

10, 11 i 12 El català avui

13 i 14 El català demà

També hi ha un documental de 14 minuts que reforça aquests continguts amb aportacions d'especialistes i de representants institucionals.

Característiques tècniques

- 14 plafons en suport de cartó ploma, preparats per ser penjats (també es poden col·locar recolzats sobre algun tipus de suport)

Mida dels plafons: 84 x 170 x 1 cm

300 anys de fidelitat a la llengua CD amb el documental de 14 minuts.

Transport

Els plafons es traslladen en dues caixes de cartó de 88 x 173 x 10 cm i d'uns 30 kg aproximadament. És important tenir cura de les caixes i retornar l'exposició ben empaquetada. En cas de desperfecte, el preu de cada caixa és de 60 €.

Com instal·lar l'exposició

Els plafons estan numerats de l'1 al 14. Per col·locar-los cal, o bé un suport de base o bé penjar-los (ja estan preparats per poder-ho fer).

   

Material de suport. Tríptic

  

El CNL de Barcelona ofereix una plantilla del tríptic en català, castellà anglès i francès. Se'n pot personalitzar la contraportada amb la informació que correspongui.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes