25 anys fent bategar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

← Inici del CPNL

Altres centres


Voluntariat per la llengua - CNL Badalona

Presentació

Què és Voluntariat per la llengua?

Voluntariat per la llengua és un programa de foment de l'ús social del català que neix al CPNL l'any 2002, al Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Cornellà. L’any 2003, a partir de l’èxit i la força d’aquesta experiència, amb l'impuls de la Generalitat de Catalunya, el programa es va fent extensiu als altres CNL.

Quin objectiu té?

L’objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  A més es vol promoure entre el col·lectiu catalanoparlant la idea que no cal canviar de llengua per acollir millor les persones que arriben a casa nostra.

Qui pot ser voluntari?

Totes les persones majors d'edat que parlin català habitualment i que puguin comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.

Qui pot ser aprenent?

Totes les persones majors d'edat que parlen mínimament en català, tot i que sigui amb dificultats, i que volen guanyar fluïdesa per poder usar aquesta llengua en les seves activitats quotidianes, laborals o de relació social.

Si voleu participar en el programa us heu de donar d'alta:

com a VOLUNTARIS, emplenant aquest formulari,

com a APRENENTS, emplenant aquest formulari.

A Badalona i Sant Adrià de Besòs es va començar l'any 2003 amb 32 parelles i, fins avui, se n'han fet més de 2.000.

L'any 2008 els participants en el Voluntariat per la llengua de Badalona van rebre el VII Premi Consell de Ciutat en la categoria de col·lectiu pertanyent al projecte més innovador.

El mes de juny de 2013 vam celebrar el desè aniversari del VxL a Badalona i Sant Adrià amb una festa i diverses activitats al Centre Cultural L'Escorxador (Badalona).

Durant l'any 2017 es va implementar la versió VxL Virtual, per als aprenents i voluntaris que fan les trobades per mitjà d'internet, a través de plataformes de videoconferència.

Al CNL de Badalona i Sant Adrià (93 398 46 30) les dinamitzadores del VxL són Blanca Sala i Rosa López (vxl.badalona(ELIMINAR)@cpnl.cat).


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter