El CPNL i el CNL de Badalona i Sant Adrià celebra el Dia Internacional del Joc el 28 de maig

Oci i consum > I tu, jugues en català? > Concurs

Se celebra el Dia Internacional del Joc a les aules i amb el lliurament de premis del concurs de tutorials de jocs de taula JOCen10.

Guanyadors del 1r premi

El 28 de maig ha sigut el Dia Internacional del Joc i el CNL de Badalona i Sant Adrià l'ha celebrat fent difusió de diversos jocs de llengua catalana en línia a les aules i, com no podria ser d'una altra manera, jugant. Més de 150 alumnes dels nivells Bàsic i Inicial continuen l’aprenentatge de català a l’aula a través del joc.

El Consorci per a l a Normalització Lingüísitca ha aprofitat aquest dia per celebrar el lliurament de premis del concurs JOCen10, un concurs de tutorials de jocs de taula en català. El 1r premi (un IPad, un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català) ha estat per a Carles Palanca, amb el joc Zoom in Barcelona. El 2n premi (una subscripció bàsica a Filmin.cat, un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català) se l'ha endut Joel Garcia, amb el vídeo tutorial del joc Rhino Hero. i el 3r premi (un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català, i que és resultat de la valoració del públic) ha estat per a Lara Companys, amb el tutorial de Codi secret 13+4. L'acte va ser presentat i conduït per la youtubera Juliana Canet i ha comptat amb la intervenció de la directora general de Política Lingüística Ester Franquesa, directora general de Política, que ha destacat la importància de la llengua catalana en l'oci i el joc.

L'objectiu és celebrar el Dia Internacional del Joc i fomentar el joc en català, que se celebra des del 1998. El dret al joc va ser aprovat per l'Assemblea General de les Nacions Unides, el 20 de novembre de 1959, en la Declaració dels Drets dels Infants.

Està demostrat que el joc permet desenvolupar en les persones la intel·ligència, l'afectivitat i la sociabilitat i que jugar és fonamental en el desenvolupament de l'ésser humà i (no només a l'edat infantil), ja que el joc permet desenvolupar capacitats com ara escoltar, parlar o pensar. Jugar ens converteix en persones curioses, obertes al canvi, crítiques, positives i alegres i és per això que commemorem aquesta data.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?