25 anys fent bategar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 26 d'abril de 2012

"El haiku: essència, imatge, paraula", una experiència a tots nivells

La sessió va aprofundir en la percepció de l'essència de la realitat per posar en pràctica l'escriptura de haikus a partir de fotografies

Fotografia realizada per David Cendrós

La xerrada-taller del 25 d'abril va poder ser seguida en directe via 'streaming'

La xerrada-taller "El haiku: essència, imatge, paraula" va ser organitzada conjuntament per La Genial Plataforma Creativa i el CNL de Badalona i Sant Adrià, i es va emmarcar en els actes institucionals per celebrar la Diada de Sant Jordi.

Es va formular com una aproximació al món oriental des d'una forma poètica de tradició japonesa que intenta captar la realitat transcendent de la natura. La sessió, impartida per les tècniques del CNL de Badalona i Sant Adrià Blanca Sala i Laura Serradell, va tenir la col·laboració del fotògraf David Cendrós, qui va seleccionar les imatges que es van treballar en la part pràctica del taller.

La part teòrica va tenir una explicació introductòria sobre la filosofia del món oriental i sobre les qüestions lingüístiques que l'envolten, que els assistents van poder després aplicar elaborant els seus primers haikus.

A més dels assistents presencials, la xerrada-taller també va ser seguida en línia en temps real i persones interessades van poder participar-hi. Així, vam poder conversar amb assistents d'Eslovènia i de l'Argentina, per exemple.

L'elaboració de haikus és una activitat que el CNL ja havia experimentat l'any passat en una classe de nivell bàsic 1 de català amb alumnes pakistanesos, els resultats de la qual van ser recollits en un muntatge audiovisual. El passat 20 de març, el CNL va organitzar un taller de haikus al Centre Polidor de Sant Adrià obert a tothom amb motiu de la convocatòria del concurs Haikualaula i el mateix dia de Sant Jordi se'n va fer una sessió pràctica per a alumnes de nivell bàsic 3 al CX Espai Badalona- Centre.

Tots els assistents se'n van endur com a obsequi un exemplar de la llibreta Un bocí de llengua i material divers (punt de llibre, tríptics informatius del CNL i del VxL...).


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter