25 anys fent bategar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 31 de maig de 2018

Els clubs de lectura fàcil "En català, llegim i parlem" tanquen el curs amb diverses activitats

Una Ruta Pompeu Fabra a Badalona i una trobada amb escriptors

Els clubs de lectura fàcil

La darrera reunió de coordinació dels clubs de lectura aplega les voluntàries i les bibliotecàries, a més de les persones que els coordinen

Els clubs, que van començar l'any 2006, han augmentat gairebé un 11% el nombre d'assistents regulars, amb una punta de 124 persones inscrites als dotze clubs actuals.

Dimecres 13 de juny, a la tarda, la Ruta Pompeu Fabra a Badalona va oferir gairebé dues hores per conèixer els espais més emblemàtics de la vida de Pompeu Fabra a Badalona, en una ruta circular adaptada en durada i recorregut per als assistents als clubs de lectura i per a tothom.

Els diversos assistents han aprofitat les explicacions de la Blanca Sala, dinamitzadora de VxL, sobre la figura de Mestre Fabra per comentar diversos aspectes, alguns de ben desconeguts, relacionats amb la vida i l'obra d'aquest fill adoptiu de la ciutat.

El grup, davant de la casa de Pompeu Fabra (Mercè, 24)

Dijous 21 de juny, a l'Espai Betúlia, Valentí Soler, poeta, i Toni Benages, il·lustrador, van parlar del seu llibre Badalona, finestral d'un temps, que tots els clubs de Badalona han llegit.

La vintena d'assistents van poder comentar amb ells el procés de creació i la disposició de les imatges i del text dins el llibre, les experiències compartides ("una visió amable dels temps passats") o el lèxic poètic que utilitza i que ha servit als lectors per aprendre noves paraules, remenar diccionaris i gaudir d'un registre elaborat, elegant "com un vestit de diumenge".

Els autors van destacar que la millor gratificació era saber que els clubs de lectura l'havien llegit i l'havien gaudit, ja que la intenció era que fos un llibre compartit.

[cliqueu a la imatge següent perquè s'obri l'àlbum de fotos]

Trobada amb els autors de "Badalona, finestral d'un temps"


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes