25 anys fent bategar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 14 de maig de 2018

Quines són les 10 paraules més boniques en català?

Xiuxiuejar, aixopluc, caliu, tendresa, llibertat, moixaina, amanyagar, enraonar, ginesta i atzavara són les paraules escollides per les persones que han participat en la tria

Quines són les 10 paraules més boniques en català?

Un total de 10.469 persones han participat en la fase de votació popular de la iniciativa organitzada per la Direcció General de Política Lingüística a les xarxes social per trobar les 10 paraules més boniques del català.

D'entre les 25 finalistes, les escollides han estat xiuxiuejar, aixopluc, caliu, tendresa, llibertat, moixaina, amanyagar, enraonar, ginesta i atzavara, i aniran ara al Pavelló de les llengües (Talepaviljoen), l'eix central del projecte Terra de Llengües (Lân fan taal), una iniciativa de l'ONG d'Afûk en el marc de la Capital Europea de la Cultura 2018 que se celebra a la ciutat neerlandesa de Ljouwert. A l'interior d'aquest edifici hi ha una representació de la llengua i la cultura de les petites comunitats lingüístiques europees. A l'exterior, el Jardí de les Llengües és on s'exposen les 10 paraules més boniques d'idiomes diversos, com ara l'irlandès, l'alt sòrab, el basc, el manx, el maltès, el gallec, el còrnic, l'asturià i el friülà. 

Aquesta acció s'ha emmarcat en els actes de commemoració de l'Any Pompeu Fabra.

En la primera fase del concurs, duta a terme des del 26 d'abril fins al 3 de maig, es van rebre 179 propostes de 131 usuaris, i del 4 al 7 de maig es va fer la tria final per votació popular, també a les xarxes. Per fer una proposta només calia piular a Twitter la paraula o paraules preferides amb l'etiqueta #RepteFabra3. Entre els participants d'aquesta fase es van sortejar 10 bitllets per a 2 persones a la ruta Pompeu Fabra de Barcelona.

El projecte Terra de Llengües (Lân fan taal) té com a element central el Pavelló de les Llengües (Talepaviljoen), en el qual les comunitats lingüístiques petites i mitjanes d'Europa i la seva cultura són les protagonistes. El pavelló està ubicat al Jardí de les Llengües i, en aquest espai, s'exposaran les 10 paraules més boniques d'idiomes diversos. És una iniciativa de l'ONG Afuk, organització promotora del frisó, en el marc de la Capital Europea de la Cultura 2018 que se celebra a la ciutat neerlandesa de Ljouwert.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter