25 anys fent bategar el català

CNL de Badalona i Sant Adrià

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 14 de març de 2018

Trobada amb l'escriptora Núria Martí en el marc de "Lletres a les aules", de la Institució de les Lletres Catalanes

Més de cinquanta alumnes dels cursos de català i lectors dels clubs de lectura "En català, llegim i parlem"

Trobada amb l'escriptora Núria Martí en el marc de

Un detall de la sala

El passat dimarts 6 de març va tenir lloc a l'Espai Betúlia una trobada i col·loqui amb la professora i escriptora Núria Martí Constans, a la qual van assistir una cinquantena d'alumnes dels nivells Bàsic 3 i Elemental 2 i participants dels clubs de lectura fàcil "En català, llegim i parlem".

La sala de l'Espai Betúlia es va omplir per compartir una estona i parlar de Les mateixes estrelles i de la resta de la seva obra amb alumnes, amb els seus professors i professores i també amb participants dels clubs de lectura "En català llegim i parlem" i diverses conductores d'aquests clubs. Tots plegats vam tenir el plaer d'escoltar l'autora sobre el plantejament i la producció del seu llibre de lectura fàcil Les mateixes estrelles. Vam saber, per exemple, que hi havia plasmat vivències seves, el seu interès per la història i la seva fascinació per l'episodi del vaixell Winnipeg -que va portar refugiats de la Guerra Civil espanyola fins a Xile- i la intenció d'oferir una novel·la amb valors com l'amistat, la solidaritat, l'amor i l'esperança. Tot això, en el marc d'una ficció situada en un context real.

També ens va parlar d'altres obres seves (Trampa de foc, Set dies al llac... també llegides als clubs de lectura i als cursos) i de les adaptacions d'obres clàssiques, on preval sempre l'anhel de desvetllar emocions en la mateixa autora i en els lectors. Per adaptar El temps de les cireres, de Montserrat Roig, va comentar, es va haver d'acostar a la seva figura per poder reescriure el mateix llibre i conservar a la vegada la fidelitat al llibre i a l'autora.

Després, les preguntes del públic van servir per acostar l'autora i els seus lectors amb qüestions concretes sobre el fet íntim d'escriure, i la relació entre la realitat i la ficció. 

Tots els assistents van gaudir d'aquesta xerrada amb Núria Martí, a la qual agraïm la seva proximitat i atenció amb tothom, i els seus comentaris al blog d'"En català, llegim i parlem", on alumnes i lectors comenten també aquestes i altres obres de lectura a les trobades dels clubs i als cursos de català.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter